Rita és Branko esküvője Tatán

2018-11-14

Nemrég olvashattatok Rita és Branko romantikus jegyesfotózásáról, ahol arról írtam, hogy ez a kedves pár milyen komolyan készült a romantikus hangulatra.
Nos azóta eljött az Ő nagy napjuk is, ami egy nagyon jól szervezett esküvő volt tele szerelemmel, vidámsággal és boldogsággal.


Úgy tűnt, hogy az időjárás nem lesz a barátunk, ugyanis a készülődés alatt szélviharral és esővel indult a nap. De szerencsére mire Ritáék elkészültek az eső abbamaradt és a szél is csendesedett, így minden adott volt ahhoz, hogy elkezdjük a kreatív fotózást.
Rita és Branko 2,5 órát szánt erre, ezért volt időnk rendesen egymásra hangolódni és a helyszínek adottságait a legteljesebben kihasználni.
A kreatív fotók elkészítésénél nagyon fontos, hogy mennyi időnk van. Mindig el szoktam mondani a pároknak, hogy erre érdemes rászánni az időt, hiszen ezeket a fotókat fogjátok később az albumba tenni és sok-sok évig nézegetni.  És ahhoz, hogy el tudjátok engedni az esküvő szervezésével járó feszültségeket és csak egymásra figyeljetek a fotózás alatt, bizony idő kell. Legalább fél, de inkább azt mondom hogy egy óra kell, mire megjelenik az igazi arcotok, a szerelmetek, a boldogságotok a fotókon. Ez mindenkinél így van kivétel nélkül.
Ezért kedves Rita és Branko, köszönöm hogy megfogadtátok a tanácsom és időt szántatok rám, a fotózásra, de elsősorban magatokra, hisz ez a nap rólatok szól.

   

   

A fotózást a Kristály Hotelben kezdtük, ami kívül belül csodaszép és egy varázslatos kerttel is rendelkezik.
A "nagy találkozás" a hotel aulájában volt. Branko csokorral a kezében várta leendő feleségét, aki halkan mögé sétált, majd lágyan megérintette a vállát, mire ő megfordult és először alig jutott szóhoz. Gyönyörű pillanat volt.

Ezután kimentünk a kertbe, majd az emeletre további képeket készíteni.

    

A hotelt követően a városi mozi felé vettük az irányt, ugyanis az esküvő tematikája is a mozi volt. Ritáék nagyon szeretnek moziba járni, együtt filmezni, ezért választották ezt a témát az esküvő arculatához. Az esküvői kreatív fotóikba is szerettek volna csempészni ebből, ezért arra kértek, hogy készítsek róluk "mozizós" fotókat. Ez nagyon izgalmas kihívás volt, főleg azért,  mert a moziban sajnos nem kapcsolták be a vetítőgépet. Ezért itt nagy kreativitásra volt szükségünk Pepével a videós kollégával, hogy fény nélkül megoldjuk ezt a feladatot.
De szerencsére sikerült, hála a mobiltelefonoknak és Pepe reflektorának. :)

A kreatív fotózás után következett a polgári ceremónia szűk családi körben, majd ez után a lagzi helyszínére a szomódi Pikant Pajtába mentünk egy kicsit felfrissülni.
A hely egy régi pajtaépületből lett kialakítva ízlésesen berendezve és megőrizve annak hangulatát.
Rita gyorsan átöltözött, majd következett a nászmisés egyházi ceremónia.

 

 

 

 

 

A ceremónia és a gratulációk után a nyitótánc következett....volna..de előtte az egyik barátjuk egy tánccal lepte meg őket, ami nagyon különleges és megható volt.










Majd kezdetét vette a lagzi, a talpalávalót a Chungam zenekar szolgáltatta, akiket személyesen is ismert a pár. Branko Szentpéterfáról származik, ami Vas megyében egy horvát nemzetiségi falu és az együttes is innen jött. A lagzin ebből kifolyólag néhány szokás nem a megszokott módon történt. Három kedvenc pillanatot emelnék ki, az első a menyasszonytánc előtti. 
A vőlegény és a menyasszony leül egy székre, majd mindkettejük csalájából a legidősebb még hajadon testvére odamegy hozzá és a menyasszony fátylát piros főkötőre/koszorúra cseréli, a vőlegény zakójáról pedig leveszi a virágos kitűzőt. Nagyon megindító szokás ez és a zenekar is egy gyönyörű népdalt játszott.
A második a menyasszonytánc, ami ezután következik. Nem gyors ütemre, vagy mulatós zenére táncolnak, hanem a zenekar lassú keringőt játszik és aki megtáncoltatta a menyasszonyt oldalra áll, belekarol egy rokonba és a zene ütemére tovább táncol. A tánc végére az egész násznép egymásba karolva keringőzik.
A harmadik pedig az "alakoskodás", ami annyit tesz, hogy a menyasszonytánc végén maskarába öltözött fiatalok rontanak be az esküvőre és felpörgetik a bulit. Régen akiket nem hívtak meg a lakodalomba, így szöktek be utólag. Hát mikor ez a csapat megérkezett nem győztem elkapni a jobbnál jobb pillanatokat.

Azt kell mondjam ez volt a 2018-as szezonom egyik legjobb lakodalma, úgy repült el az idő, hogy észre sem vettem. Kedves Rita és Branko, köszönöm Nektek!


További fotókért kattints a lenti galériára!